Wat betekent het om een goede werkgever te zijn?

Veel mensen vragen zich af wat het betekent om een goede werkgever te zijn. Ze denken dat het alleen om salaris en voordelen gaat, maar veel studies tonen aan dat salaris en voordelen alleen niet datgene zijn wat een goede werkgever maakt. Het gaat erom dat je werknemers op de eerste plaats zet en hen met respect en waardigheid behandelt. De beste manier om dit te doen is door ervoor te zorgen dat de doelstellingen van het bedrijf zijn afgestemd op de belangen van de werknemers en door hun volop kansen te bieden voor loopbaanontwikkeling.

Het betekent ook luisteren naar feedback van werknemers, waaruit blijkt dat het bedrijf bereid is verbeteringen aan te brengen en te luisteren naar de behoeften van zijn werknemers. Of het nu gaat om het toestaan van thuiswerken of het veranderen van een bestaande functie zodat die beter aansluit bij de vaardigheden van de werknemers, dit is een van de belangrijkste manieren waarop bedrijven kunnen laten zien dat ze zich inzetten voor goed werkgeverschap.

Goed werkgeverschap betekent ook dat het managementteam echt gelooft dat zijn mensen het belangrijkste bezit van het bedrijf zijn. Ze nemen actief deel aan de ontwikkeling van talent, interviewen potentiële werknemers en communiceren met hun huidige werknemers over de koers van het bedrijf. Het is dit niveau van betrokkenheid bij de werknemers dat de beste werkgevers onderscheidt van de rest.

Ze zullen hun werknemers steunen in hun persoonlijke leven en begrip tonen als een werknemer het moeilijk heeft of een gezinsverplichting heeft waardoor hij of zij niet op het werk kan zijn. Ze zullen ook flexibel zijn met hun werkafspraken, bijvoorbeeld als een werknemer een paar dagen per week thuis wil werken. Het is dit soort flexibiliteit dat bijdraagt tot een gezond evenwicht tussen werk en privé en werknemers in staat stelt hun werk goed te doen zonder de druk van het jongleren van concurrerende prioriteiten.

Ten slotte zullen ze duidelijk met hun werknemers kunnen communiceren over hoe het bedrijf presteert en wat de plannen voor de toekomst zijn. Dit houdt de werknemers betrokken en gemotiveerd omdat ze het gevoel hebben dat hun bijdragen worden gewaardeerd. Het is dit gevoel deel uit te maken van iets dat groter is dan zijzelf dat ervoor zal zorgen dat werknemers op lange termijn bij het bedrijf willen blijven.

Werknemers zullen altijd op zoek zijn naar een eerlijke deal, maar meer dan ooit tevoren laten ze zien dat ze waarde hechten aan werkgevers die hun meer kunnen bieden dan alleen de basis van salaris en voordelen. Werkgevers die dit inzien zijn degenen die zich van hun concurrenten zullen onderscheiden en het beste talent zullen aantrekken. Uiteindelijk zal dit de zakenwereld helpen verbeteren.